-
MULTI Enzyme Complex Pro (Enzymy roślinne), 90 kapsułek wege, Aliness
MULTI Enzymy trawienne roślinne to bardzo złożony kompleks enzymów: amylazy, lipazy, proteazy, laktazy, celulazy z bromelainą, papają, beta-glukanem, z dodatkiem błonnika oraz probiotyku i prebiotyku. Starcza na 3 miesiące suplementacji!
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Mało 1 szt. |
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903242580093 |
Zamówienie telefoniczne: 724 200 052
Zostaw telefon |
WYRÓŻNIAJĄCE SIĘ cechy suplementu diety MULTI Enzyme Complex Pro, 90 kapsułek wege, Aliness:
Rozbudowany skład: MULTI kompleks roślinnych enzymów trawiennych + bromelaina + papaina + beta-glukan + betaina HCl + błonnik + probiotyk + prebiotyk.
Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i wszystkie trzy są odporne na działanie soków żołądkowych, zachowując swoją aktywność trawienną.
najwyższej jakości surowce naturalnego pochodzenia
polecane również dla wegetarian i wegan, suplement o czystym składzie, bez dodatków
ekonomiczne opakowanie, starcza na 3 miesiące suplementacji
świetny stosunek ceny do jakości!
Składniki: chlorowodorek betainy, kompleks enzymów trawiennych w tym: alfa amylaza (z Aspergillus oryzae), neutralna proteaza (z Bacillus licheniformis), laktaza (z Aspergillus oryzae), lipaza (z Aspergillus oryzae), celulaza (z Trichoderma reesei); błonnik akacjowy Fibregum™ (prebiotyk), bromelaina 2500 GDU, beta-glukan (Yestimun®), papaina 6000 USP, , zarodniki Bacillus coagulans (probiotyk), glaktomannan (prebiotyk), żywe komórki Bacillus coagulans (probiotyk), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 1 kapsułka.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
90 kapsułek wege.
Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
MedicaLine
Ostrówiec 150
05-480 Karczew
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
Co zawierają Enzyme Complex, 90 kaps vege?
DigeZyme® to innowacyjny, wieloenzymatyczny kompleks DigeZyme®, który składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze.
Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i są odporne na działanie soków żołądkowych, przy czym zachowują swoją aktywność trawienną. Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.
LactoWise® to komples probiotyczno-prebiotyczny zwany synbiotykiem. Zawarte w nim bakterie Bacillus coagulans vieble spore mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej.
Glactomannan to błonnik o działaniu prebiotycznym. Jest frakcją rozpuszczalnego włókna pochodzącego z błonnika pokarmowego, z nasion kozieradki pospolitej.
FibgerumTM
- jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika
- posiada wysoką tolerancję pokarmową
- posiada przebadane klinicznie właściwości prebiotyczne
- gwarantuje minimum 90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę
- nie ulega trawieniu
- ma udowodnione działanie bifidogeniczne
- stymuluje produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
- posiada wysoką tolerancję dla jelit - do 50g/dzień
- posiada niską wartość kaloryczna
Dowiedz się więcej o enzymach trawiennych
Enzymy trawienne to grupa enzymów wydzielanych w układzie pokarmowym, w większości są to hydrolazy (enzymów hydrolitycznych), które katalizują rozkład związków bardziej złożonych do prostszych (z udziałem wody). U wszystkich organizmów cudzożywnych procesy trawienia przebiegają podobnie i uczestniczą w nich takie same lub bardzo podobne grupy enzymów, które wytwarzane są przez wyspecjalizowane gruczoły trawienne. Enzymy uczestniczą praktycznie w każdym procesie zachodzącym w naszym organizmie.
Trzy podstawowe składniki odżywcze, tj. węglowodany, białka i tłuszcze są przyswajane przez organizm ludzki dopiero po rozbiciu na mniejsze cząsteczki. Proces trawienia rozpoczyna się już w jamie ustnej, gdzie amylazy ślinowe powstałe wraz ze śliną zaczynają rozkładać cukry złożone, takie jak skrobia roślinna, na mniejsze cząsteczki.
Następnie pokarm przenoszony jest do żołądka, gdzie zostaje poddany obróbce enzymatycznej przez enzym trawiący białko, zwany pepsyną, który jest wydzielany przez wyspecjalizowane komórki żołądkowe zwane komórkami głównymi.
Następnie dzięki ruchom perystaltycznym przewodu pokarmowego treść żołądka przesuwana jest do jelita cienkiego. To tam sok trzustkowy wraz z żółcią wydzielaną z wątroby za pośrednictwem pęcherzyka żółciowego ułatwiają dalsze trawienie cukrów, białek i - co ważne - tłuszczy pokarmowych. Odpowiednie enzymy, tj. amylaza trzustkowa, karboksypeptydaza i lipazy, dostarczane są wraz z sokiem trzustkowym. Lipaza trzustkowa hydrolizuje tłuszcze do wolnych kwasów tłuszczowych, które pod wpływem soli żółciowych przekształcają się w micele, tj. postać tłuszczy pokarmowych, która jest wchłaniana przez komórki przewodu pokarmowego.
Jak enzymy trawienne wpływają na stan organizmu?
Chociaż pracy układu pokarmowego w zasadzie nie można zobaczyć, ilość wyprodukowanych soków trawiennych i enzymów robi wrażenie. Dla przykładu, średnia dzienna produkcja śliny wynosi od 1 do 1,2 litra. Tyle właśnie śliny potrzeba każdego dnia, żeby zainicjować proces trawienia. Równie imponująco wygląda ilość soków i płynów trawiennych produkowanych przez układ pokarmowy, aby podtrzymać cały proces trawienia.
Czym są Digezyme?
Digezyme® to mix kompleksu wieloenzymowego zawierający następujące enzymy:
- amylaza (enzym hydrolizujący skrobię)
- proteaza (enzym hydrolizujący białka)
- lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz)
- celulaza (która hydrolizuje celulozę)
- laktaza (która hydrolizuje laktozę)
Aktywność każdego z enzymów w Digezyme® jest następująca:
1. Amylaza (karbohydraza): rozkłada węglowodany, takie jak skrobia oraz glikogen i polisacharydy na mniejsze jednostki.
2. Celulaza: rozkłada celulozę i chitynę: pomaga uwolnić składniki odżywcze zarówno z owoców jak i warzywach.
3. Lipaza: rozkłada lipidy i poprawia wykorzystanie tłuszczu,
4. Proteaza: rozkłada białko
5. Laktaza: rozkłada laktozę (cukier mleczny)
Źródło pochodzenia enzymów w Digezyme®:
Alfa-amylaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
Laktaza (Aspergillus oryzae)- z grzybów
Lipaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
Celulaza (Trichoderma reesei ) - z grzybów
Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) - bakterie
O preparacie DigeZyme® wspomina Anthony J. Chichokew swojej książce „The Complete Book of Enzyme Therapy" (Ref. 1). Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.
Żaden z enzymów stosowanych w Enzyme Complex nie pochodzi od zwierząt.