• Wapń z alg czerwonych w kapsułkach, 90 kapsułek, Yango

Symbol: Yan032

Wapń naturalnego pochodzenia 90 kapsułek - z alg czerwonych wyróżnia się wysoką przyswajalnością. Jest lepiej przyswajalny niż wapń z muszli ostryg i wapienia. Wapń z Lithothamnium calcareum wykazuje też wyższy wpływna gospodarkę wapniową i poziom markerów wapniowych w porównaniu z suplementem węglanu wapnia niepochodzącego z alg. Polecamy!

Postać kapsułki
32.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 9.99
Orlen Paczka (dawniej Paczka w Ruchu) 9.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier Poczta Polska 15.99
Kurier InPost 16.99
Kurier InPost (pobranie) 20.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 724 200 052

Zostaw telefon


WYRÓŻNIAJĄCE SIĘ cechy suplementu diety  Wapń z alg czerwonych, 90 kapsułek, Yango :

 imageWapń znajdujący się w algach Lithothamnium calcareum wyróżnia się dużą biodostępnością*.


imageJest lepiej przyswajalny niż wapń z muszli ostryg i wapienia. Wapń z alg czerwonych wykazuje też wyższy wpływ na gospodarkę wapniową i poziom markerów wapniowych w porównaniu z suplementem węglanu wapnia niepochodzącego z alg*.


 


imageAlgi stanowią bogate źródło mikro- i makroelementów, witamin oraz substancji o właściwościach przeciwutleniających*.


 imageAlgi Lithothamnium calcareum pobierają z wody morskiej minerały i gromadzą je w postaci soli węglanowych w ścianach komórkowych. Plechy alg składają się aż w 95-99,5% z minerałów. Zwapniałe fragmenty odrywają się od żywego organizmu i opadają na dno oceanu, skąd są pobierane i suszone.  


 imageEkstrakt z alg Lithothamnium calcareum zawiera 30% wapnia.


image standaryzowany ekstrakt z alg morskich na zawartość wapnia


image 396 mg w dawce dziennej


imagebardzo dobry stosunek ceny do jakości





 


image


Składniki: Wapń z alg morskich (Lithothamnium calcareum). Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)





 image


Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia : Jedna kapsułka 2 razy dziennie.


Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.


 


 

image

90 kapsułek.


 


 image


Produkt nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.


Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.


Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.


 


 image


Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.


Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.


Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.


 


 

image

YANGO sp. z o.o.


ul. Granitowa 3/14


02-681 Warszawa







Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)












Bibliografia: Aslam MN., Kreider JM., Paruchuri T. i in., A mineral-rich extract from the red marine algae Lithothamnion calcareum preserves bone structure and function in female mice on a Western-style diet, Calcified Tissue International 2010, nr 86 (4), s. 313‐324.

Frestedt JL., Kuskowski MA., Zenk JL., A natural seaweed derived mineral supplement (Aquamin F) for knee osteoarthritis: a randomised, placebo controlled pilot study, Nutrition Journal 2009, nr 8, doi:10.1186/1475-2891-8-7.

Assoumani MB., Aquamin, a natural calcium supplement derived from seaweed, Agro-Food-Industry Hi-Tech 1997, nr 9/10, s. 45-47.

Slevin MM., Allsopp PJ., Magee PJ. i in., Supplementation with calcium and short-chain fructo-oligosaccharides affects markers of bone turnover but not bone mineral density in postmenopausal women, Journal of Nutrition 2014, nr 144 (3), s. 297‐304.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie