-
Lactoferrin LFS 90% (Laktoferyna) 100 mg, 60 kapsułek, Aliness
Wspiera odporność ! Deficytowy produkt, laktoferyna, aż 100 mg w 1 kapsułce, z witaminą C, bez zbędnych dodatków. Najwyższej jakości surowiec z Nowej Zelandii! Bardzo dobra cena w stosunku do jakości.
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Mało 1 szt. |
Waga | 0.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903242580840 |
Zamówienie telefoniczne: 724 200 052
Zostaw telefon |
WYRÓŻNIAJĄCE SIĘ cechy suplementu diety Lactoferrin LFS 90% 100 mg, 60 kapsułek, Aliness:
aż 100 mg laktoferyny bydlęcej w 1 kapsułce. Laktoferyna bydlęca jest najlepiej przebadana, a w przeprowadzonych badaniach wykazano bezpieczeństwo jej stosowania oraz wysoki potencjał jej stosowania.
nie zawiera zbędnych dodatków: barwników, konserwantów, stearynianu magnezu itp.
bardzo dobry stosunek ceny do jakości!
Składniki: Laktoferyna 90%, witamina C (kwas l-askorbinowy), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: Hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia to 1 do 2 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, popijając wodą.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
60 kapsułek.
Nowa Zelandia
Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
MedicaLine
Ostrówiec 150
05-480 Karczew
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
Laktoferyna została odkryta w 1939 roku, jako czerwona frakcja białka w mleku krowim. Po ponad kilkunastu latach badań została wyizolowana z mleka krowiego i ludzkiego. W ciągu następnych 20 lat odkryto strukturę tego białka, jego właściwości i wielokierunkowe działanie.
Laktoferyna jest złożoną cząsteczką, która występuje w wielu płynach biologicznych u zwierząt, szczególnie w mleku ssaków. Laktoferyna to glikoproteina mająca zdolność wiązania jonów żelaza i wpływająca na szereg funkcji biologicznych w organizmie.
Laktoferyna może mieć różne pochodzenie: ekstrahowana z mleka ludzkiego lub krowiego (Lfs) lub może występować jako mniej aktywny bydlęcy hydrolizat laktoferyny (LH)
Laktoferyna bydlęca (Lfs) jest najlepiej przebadana, a w przeprowadzonych badaniach wykazano bezpieczeństwo jej stosowania oraz wysoki potencjał jej stosowania.
Witamina C:
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
-pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
-przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
-zwiększa wchłanianieżelaza niehemowego
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
-przyczynia się do zmniejszenia uczuciazmęczenia i znużenia
-przyczynia się do prawidłowego przebieguczynności psychicznych (psychologicznych)
-pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E